Wednesday, 27 December 2017

Happy Birthday dearself, Athirah


27th December 1994, tarikh yang amat bermakna dalam hidup aku. Terima kasih umi sbb kandung klom 9 bulan, segala sakit selama klom dalam perut, klom hargai sangat2. Setiap tahun , tarikh ini lah yang kadang aku tak sabar menanti hari nya, tapi kadang aku takut. Takut dan trauma.
Mungkin aku je kot yang pelik. Ye la. Orang paling bahagia adalah bila tiba hari kelahirannya. Tapi bila tiba hari bermakna ni, aku sendiri kalah dengan air mata. Banyaaaaak sangat aku fikir dalam kepala ni. hm

Kadang aku terfikir, aku lah orang yang paling eksaited bila tiba birthday orang lain, sampai plan nak buat surprise apa. Tapi at the end, birthday aku hanya krik krik. First wish pun petang bru dapat.
Tertanya2 aku ni ada kawan ke tak eh? mana pergi kawan2 aku ?
Tak semua. Ada je yang ucap panjang lebor, aku hargai mereka. Kadang tu aku baca, terdetik dalam hati, ada lagi yang ingat aku. Even kami jarang contact. Tapi yg membuat aku sedih, orang yang paling aku harapkan utk contact aku hari ni, hilang. Setiap saat aku tunggu sebenarnya. Orang yg aku sayang. Tapi banyak2 mesej, takde pun dari dia. 
Dari situ lah aku sedar yang aku dah tak diperlukan dalam hidup dia lagi, Sedangkan aku sanggup ikat perut utk beli hadiah birthday dia, even tak semhal orang lain, tapi aku lega sbb niat aku utk bagi tercapai. Sbulan sbelum birthday dia, aku dah plan macam2. 
Lucu kan. Dia langsung tak ingat hari aku. Sedangkan tahun lepas, dia lah first wish aku. Sebelum pkul 12 pulak tu. Ingat lagi ingatan aku ni. Cop! Pompuan ye, takde makna aku nak mengeluh kalau bab laki2 ni. Susah kan kalau story mory tentang kawan ni lagi2 yang kita sayang, bestfriend. 
*mengeluh panjang* Biar lah. Orang dah lupa kita, nak wat camne kan. Life must go on right? Hm Taksabar rasanya nak habiskan life degree ni. Aku mmg nak start a new life. with a new identity. Letih la dengan fake faces hari2. Kawan makan kawan. Kawan cari ketika senang. Banyak lagi la.
Tapi aku tau, next chapter ni, life pekerjaan lagi mencabar kan? Lagi la banyak perangai manusia kena hadap. Ingat satu je. Allah. Semoga Allah permudah kan urusan dunia akhirat. Amin. 

Ni aku nak share some of  people who are very meaningful in my life.

Since 2009 and still counting , love you za! 

Thankyou Jan ingat aku lagi muah

Maceh b sudi jadi listener bff rumet yg paaaaling boom !
So, Happy Birthday dearself  !   Jyeah , Athirah turns 23 maigadddd tua sudah  

3 comments:

Mrs Pip said...

happy birthday awak, semoga selalu happy.

Noor Azlan said...

Happy Birthday Athirah... Semoga kekal sihat...

farah said...

Happy birthday awakk :D