Monday, 22 April 2013

Janji Bodoh Bila Bercinta ! Ha! Amik Kau ! HAHAHA

kUCAKK !! Tu dia..topik mcm gud2 je kan kali ni..hihi..biasalah...dh jadi falsafah cinta yang tak bertauliah dah aku ni..kehkehkeh..aku taip dan bagi idea ni berdasarkan pengalaman aku tau..so..ada apa yang kurang dan komen..boleh ja hentam aku! aku redha :')


kau hentam ape pun.
satu je tak berubah pada aku.
maintain comey! kehkehkeh :D


biasa kalau bercinta..BERJANJI tu biasala kan..mesti ada punya..even aku TIDAK PERNAH bercinta..aku tengok kawan2 aku..aku boleh baca dah..apa diorang punya janji2 dgn boypren and girlpren diorang! huahuahua..pengaruh filem and novel cinta ja aku ni sebenarnya! :D *statement poyo kemain -,-*

janji-janji yang biasa di meterai ketika bercinta adalah :


  • sayang! u janji jangan tinggalkan i tau..i tak boleh la hidup tanpa u...
janji ni kan..99.95% tak boleh pakai..sebab apa aku kate 99.95% tak boleh di pakai? hurrmm..ALHAMDULILAH..sampai sekarang aku masih lagi boleh hidup sendirian..haa..u see! kihkihkih! BUKTI ni! :D

  • sayang! i berjanji lagi! hanya u di dalam hati i...tiada sesiapa pn boleh ganti u dalam hati i ni!!
janji ni kan..99.96% tak boleh di guna pakai! sedangkan ayam betina sanggup curang dengan ayam jantan..apetah lagi kite manusia...eh! eh! masuk dak point aku? huhuhu..kite kena ingat...manusia ni HATI BERUBAH2..tak semua yg akan kekal selamanya.. :')

  • sayang! i berjanji..dalam phone i..takde nombor perempuan/lekaki pun..percayalah!!
janji ni lagi la 100% tak leh pakai! hahaha..jujur la..jujur....aku rase..aku pernah buat..eh..bukan aku la..KAWAN aku..hahaha..tukar name lelaki kepada name perempuan dlm phone book.. contoh : ROSLI jadi ROSLINA.. kehkehkeh..aku rase..sape ade janji mcm ni lg dgn bf/gf die..sah..die monkey love! LOL :D

  • sayang! i berjanji! i tak kan text dengan perempuan or lelaki yg u tak suke! cnth : ur EX!
janji ni 99.99% tak boleh pakai! hehehe..aku yakin dan pasti..mesti akan contact punye dgn EX-EX korang..aku jamin...hewhewhew..ni bukan sahaja pengalaman aku..tapi pengalaman org sekeliling aku jugak! hihihihi...

sumber gugel

sebenarnyekan..aku dah tkde idea..ape lagi biasa orang berjanji bile bercinta ek? kehkehkeh..al-maklumlah..kite ni jarang2 bercinta..penyegan kemain..so pengalaman kawan2 je la yg jadikan isi di dalam entri ini! huahuahua :B 

ok la..la ni..aku nk bg pendapat la..andai la..satu hari nanti aku bercinta..pasti aku pun..ingin berjanji macam pasangan kekasih yg lainkan? tipu la kalau aku tknak..mesti la nk..sbb bile dh berjanji..mesti la kite rase mcm..err..macam mane ek nk cakap..hurrmm..mcm die tu betul2 kite punye! eh? betul tak? korang pn rase mcm yg aku rase tak? hehehhe.. :P

usia yang semakin meningkat ni..*ececece..ayat kemain* rasenye..kite boleh dah fikir kan mane yg baik ntuk kite..mane yg buruk ntuk kite..nk kate lebih2 kongkong sgt pn tk leh..tp kalau tk di jage..lari pulak kat org lain..>.< pun masalah jugak tu..

dari apa yg aku belajar la kan..cinta sedang2 je cukup la kot..hihi..asalkan kite PERCAYA dia..dan si dia SETIA dgn kite..tu dah memadai..insya Allah..kasih sayang tu pasti ikhlas..bile dh pasti die betul2 milik kita..haa..janji la ape korang nk janji...

yang pasti..bile aku dh bernikah! aku berjanji dgn suami aku nanti..aku nk bagi anak dekat die 4 orang je! hewhewhew! sweet kan janji aku! kihkihkih...amin..amin..kalau lebih pn tak pe..rezeki ALLAH! :)





2 comments:

intan izwani said...

salam kunjungan balas dari saya.. dah follow awk dah.. nnt follow saya blk k..=)
ni topik hangat ni mmg jnji susah nak ditepati hikhik

GadisBuduComel ♥ said...

ye2.. okay.. bagi link blog awk k.. :)