Friday, 19 May 2017

Part 2

Sambil2 siapkan fyp ni, aku nak buat satu entry la. hihi. mesti korang boringkan asyik tentang kawan je aku post.. Tak suka, angkat kaki ye.. Aku bukannya apa. Aku update post ni supaya nnt tahun depan or bila2 aku boleh kembalikan saat2 aku up entry ni.. Ada je yg bertemankan air mata bila post entry.. Alah tak yah cite ah yg tu..

Aku takde kawan.. Tu yg aku selalu luah kat sini.. Sorry eh.. kat sini je aku mampu luah direct dari hati aku.. no fake2 maa.. Aku kan bukan nya baik sgt.. Tapi kan aku kalau boleh tak nak buat jahat.. Maksud aku aniaya org, buat bnda yg org x suka la.. 
Senakal nakal aku, aku tak akan buat org, kalau terbuat, tu aku tak sengaja.. Mungkin aku niat utk bergurau, tp org anggap lain.. Kpd yg aku pernah susahkan, aku mintak maaf.. And aku jenis yg cepat kesian, cpt sedih, tp tu dlm hati.. Luaran aku akan kuat semampu yg boleh.. Aku pantang tgk org tua menangis, budak2 mintak sedekah, tu ha dkt stesen kl sentral berlambak.. kesian weh..

Sepanjang hidup aku, aku tak pernah buat jht kat org.. bukan nak berlagak, tp tu la aku.. Paling nakal pun, usha2 junior2 yg hensem (masa sekolah dulu la hahaha), aku ni takde langsung rasa malu.. bila suka, aku yg gigih usha.. kahkah.. nakal dgn jahat , there is huge difference ok.. rindu nya zaman sekolah.. bnyak betul kenangan.. rasa nak back to school je.. Takde mslh langsung.. mslh paling teruk pun putus cinta. choi kau athirah ! hahaha.. cinta beruk matye betol! 

zaman sekolah, aku penuh dgn drama.. sbb tu la aku suka masuk teater , bm ke bi ke jd emcee ke, asal ada skrip, tu makanan aku.. bila dh takde org volunteer jd mc, aku la yg jd payung terjun hahaha. best doe! drama pura2 luka sbb nk attract crush aku, masa tu kitaorg ada jungle trekking, kem pngawas, dia ajk kselamtan,.. that time dia pegang first aid kit tu, so ape lagi.. bermula la drama aku.. sanggup woo jatuh longkang tgh2 hutan smata2 nak sruh dia sapu luka!! gila terok drama aku! hahaha 
ni ha bukti nya.. tp cikgu pulak yg sapukan.. tgk tu mana ada luka hahahah drama indon 

perjalanan jd terhenti sketika sbb aku sorang ! hahah sorry eh.. 

saje je iklan.. tp tu mmg kisah benar.. sbnarnya mlm ni aku rindu.. rindu dloh.. aku tak tahu buruk tang mana prangai aku smpai kan dia jauh diri dr aku.. ada satu masa, tika aku solat, rakaat terakhir, tiba2 dia terlintas dlm fikiran aku.. trus sujud last tu aku nangis.. bila kau luah dalam sujud, ibarat masa tu hanya kau dgn Allah je ada.. dia punya lega tu amazing sgt.. aku rindu tp aku xleh nk buat apa.. tu yg sakit sbnarnya.. bila imbas kenangan aku dgn dia, mana2 je la, air mata tu mmg akan trun punya.. siapa je yg x rindu kan org yg slama ni dgn kau, tp dgn skelip mata, dia brubah, hubungna jd jauh.. 

video

now, aku blajar dan masih blajar utk terima ujian Allah, utk redha.. walaupun perit nya utk aku hadapi.. yg beri aku kekuatan skrg adalah doa.. puasa nk dkt.. lagi la sedih, sbb tahun lps, bulan puasa la paling best.. hm.. terawih sesama, benda paling best aku prnh buat bsama kawan.. knp la aku rindu kau eh.. tlg la buat jht katku spy aku dpt benci kau.. tp sbnarnya bnyak dh bnda yg kau buat yg aku tak mampu buat.. tp knp la aku asyik memaafkan.. malas la nk simpan dendam, benci ni.. kalau ada yg benci aku, dendam aku, bash aku, buat la sesuka hati.. hina la aku, umpat la sbnyak mana yg nak.. yg penting niat aku, hati aku, Allah je tahu.. Doa aku, apa aku buat, Allah je tahu.. sebaik mana aku sejahat mana aku, Allah je tahu..

Berapa banyak aku sayang kawan aku, berapa banyak aku mnangis sbb kawan, Allah je tahu.. Siapa salah siapa betul, aku yakin Allah maha adil.. Aku serah semua dkt tuhan.. mana yg terbaik utk aku, aku redha.. tp sungguh aku rindu mg dloh.. sero nok katok palo mg sbb sekso aku gini.. 



goodnight ya 


No comments: