Thursday, 17 May 2012

Ketiak Aku Dan Bontot Kuali!




Assalamualaikum..


Hai ! Ketiakk korang hitamm tak?? Kehkehkeh.. Apa punya soalan laaaa.. Ngeee ~



Tak pe tak pe.. Jangan malu-malu.. Biasa la, orang Melayu memang ketiaknya hitam sikit kannn.. Keturunan kott.. Tapi tak ada la sampai hitammm gila macam bontott kuali kannnn.. Kehkehkeh



Jadi... Saya nak share dengan korang tips untuk atasi kulit ketiak yang hitam.. Menarikk ni.. :))



1) Pisau Cukur



Hahhh! Ni penting sekali.. Tips ni pernah dengar dari kawan. Masa korang nak cukur tu, pastikan korang guna pisau cukur yang tajammm dan cukur dengan sempurna tau.. Jangan ada panjang, ada pendek. Tak payah nak buat-buat bentukk segala bagai laaa... Hahahaha



Sambil tuuu, korang boleh jadi perempuan pisau cukur! 2 dalam 1.. Hebatttt gilaaaaa kauuuu !



2) Memilih deodaran



Kalau saya, dulu saya guna rexona.. Tapi, rexona ni buat baju jadi kuning kannn.. Tempat ketiak pulak tu kuning.. Hodohhhh gila kau ! Rosakk baju.. Tapi sekarana guna Nivea. Memang bagus la.. Boleh putihkan ketiak lagi..ang H



Tapi, ada cara lain yang korang boleh guna.. Iaitu 'tawas'.. Lepas korang mandi,korang gosokkan tawas kat ketiak korang. Dia macam batu la kott. Mula-mula tu, korang gosak la slow-slow.. Kang ketiak korang kayak rabak baru tau..



Alaahhhh.. Bila dah lama korang guna, tawas tu akan jadi licinnn.. Try la ! Ehemmmm... :)



1 comment:

Jαnnαhツ said...

nape la seme asyik cite pasal ketiak. padahal niat asal nak cari cara putihkan bontot kuali. lolsss